In september gaan we weer een kijkje nemen in de paardenweide. Harmke Schrijver van Horse & Habitat gaat ons hierin meenemen.

Op deze avond gaat ze onder andere in op de volgende vragen:

Je wilt graag dat je paard kan genieten van weidegang en jij zonder zorgen je paard op de weide kan zetten. Maar wat is eigenlijk een gezonde paardenweide? Hoe ziet dit eruit en welke planten groeien hierin? Welke grassen en kruiden wil je graag in de weide hebben en welke niet? Ook zal Harmke wat vertellen over het steken van een bodemmonster en wat je hiermee kunt.

Over Harmke en Horse & Habitat:

Horse & Habitat is ontstaan vanuit een agrarische achtergrond, interesse voor bodem, weide, natuur en milieu en een levenslange liefde voor paarden. Eigenaresse Harmke heeft veel ervaring opgedaan met het op een zo natuurlijk mogelijke manier houden van paarden die aansluit bij de behoeftes van paarden en ook van toegevoegde waarde zijn voor natuur en milieu.

Horse & Habitat geeft weidebeheer en -huisvestingsadvies aan paardenhouders. Hierbij ligt de focus op een gezonde weide voor paard en bodem en werkt ze volgens de regeneratieve en natuur-inclusieve principes. Harmke kan je informatie geven over welke planten er in de weide staan, het beheer, beweidingssystemen, bemesting en zaaien. Ze steekt bodemmonster en geeft naar aanleiding van de uitslag een bemestings- en zaaiadvies voor vier jaar. Ook kun je een (online) cursus volgen over weidebeheer en natuur-inclusieve huisvesting of producten voor de weide en huisvesting kopen in de webshop.

Wil je er bij zijn? Bestel dan je ticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *