Over Bart

Van jongs af aan was ik al tussen de paarden te vinden. Het begon allemaal met een shetlander en langzaam werden de pony’s groter. Na het behalen van mijn VWO diploma wilde ik dan ook maar één ding, werken in de paarden. Zo ben ik aan de slag gegaan als stalruiter op verschillende sport en handelsstallen. Tot het moment dat ik mijn gevoel ben gaan volgen. Ik kreeg het gevoel dat niet elk paard optimaal presteerde in ‘het systeem’. Sommige paarden kwamen in mijn ogen niet optimaal tot zijn recht, waardoor ik begon te denken, waarom niet? 

Ik wide overal de oorzaak van weten, waarom doet een paard wat hij doet? Van daaruit ben ik gaan zoeken en zijn er verschillende mensen op mijn pad gekomen met ieder een eigen visie op het houden van paarden in de breedste zin van het woord. Hierdoor ben ik mezelf op allerlei vlakken gaan verdiepen. Hierbij kwam ik tot de conclusie dat niet alles met rijden op te lossen is en we vaker naar de signalen van het paard moeten luisteren. Zo heb ik jarenlang alles geprobeerd bij mijn eigen paarden en letterlijk door vallen en opstaan alles in de praktijk ondervonden. Daar is mijn passie voor voeding en gezondheid ontstaan, in mijn ogen hangt alles samen, voeding, huisvesting, training etc. Alles bekijk ik dan ook vanuit een holistische visie.

Mijn persoonlijke missie is om paard en mens gezonder te maken en meer in overeenstemming met de natuur te laten leven.

Ik heb een aantal opleidingen (o.a. Epigenetisch en Orthomoleculair consulent en Orthomoleculaire vervolgopleding) en cursussen gedaan, waar ik veel kennis heb kunnen opdoen. De kennis, die ik hier opgedaan in combinatie met mijn jarenlange ervaringen, wil ik dan ook in de wereld zetten, door ruiters en paarden hiermee te helpen.

 

Zoveel mogelijk mensen en paarden blij maken met de juiste producten en adviezen, zodat we weer meer kunnen genieten van onze paarden!