Jarenlang verorberde ik podcasts, boeken, video’s, cursussen, etc. om maar meer kennis op te doen. In de weg naar het begrijpen van de wereld heb ik eerst mezelf moeten leren begrijpen. Mijn drijfveer hierin zijn altijd de paarden en de paardensport geweest. Door mijn heilige geloof in het feit dat het huidige systeem niet meer passend is, heb ik andere keuzes gemaakt. Door deze keuzes heb ik veelal mijn neus mogen stoten en heb ik weer een andere richting op mogen gaan. Of ik heb juist vastgehouden aan de richting, maar ben verder gaan zoeken, waarom bepaalde zaken niet functioneerde. Makkelijk? Nee! Geeft het voldoening? Ja, heel veel!

Hierin heb ik vastgehouden aan het principe dat we als mens en paard geen onnatuurlijke voeding nodig hebben en ben ik langzaamaan steeds een stapje dichter naar de oer behoeften toe gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat dit dusdanig veel voordelen heeft voor de sport vandaag de dag, maar zeker ook richting de preventie van blessures. Daarnaast zal het een enorm voordeel opleveren in de fokkerij, zodat we weer met gezonde paarden fokken, waardoor we dus vooruit gaan, in plaats van achteruit. Alle factoren rondom het paard hebben namelijk invloed op het DNA (ook wel epigenetica genoemd), dit kan dus verstoringen geven die door worden gegeven aan de nakomelingen. Als we dit generatie op generatie laten gebeuren, gaan we dus letterlijk achteruit.

Humaan zien we deze achteruitgang plaats vinden met meer dan 10 miljoen chronisch zieken in Nederland en dat aantal is nog steeds groeiende. Een zorgelijke ontwikkeling als je het mij vraagt. Als we niet opletten gebeurt dit met onze paarden ook. De industrie├źn geven helaas niets om gezondheid enkel om de winsten, hoewel ze veelal anders doen geloven.

Daarom ben ik aan het zoeken, testen, studeren gegaan om met natuurlijke voeding sport te kunnen bedrijven, dit heeft me naar veel andere zaken geleid, waardoor ik een brede visie heb ontwikkeld. De hoofdtak van deze visie is nog steeds voeding (en leefstijl), voeding is in vele gevallen de eerste stap.

Mijn missie is dan ook om de paardensportwereld (inclusief ruiters) gezonder te laten sporten!

Wil je zelf de eerste stap nemen naar een gezonder sportpaard? Download dan mijn e-book: 6 voedingstips voor sportpaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *